Gezondheid ontstaat in je geest


“In een gezond lichaam woont een gezonde geest.”

Maar wat nu als je toch ziek wordt? Dan ben je gauw geneigd om de lichamelijke ongemakken zo snel mogelijk te verhelpen door medicatie, fysiotherapie e.d., maar je vergeet de dieperliggende oorzaak in je geest, die feitelijk de ziekteklachten creëert.

Neem als voorbeeld een burn-out of een depressie. Die begint ook in je geest en uit zich vervolgens in fysieke klachten. Feitelijk ontstaat zo elke ziekte, zoals hartklachten, hoge bloeddruk, bronchitis, migraine. Het is daarom belangrijk om bewust te kijken naar:

“Wat wil de ziekte mij duidelijk maken? Wat is de boodschap voor mij?”

Bij een burnout is de boodschap vaak: grenzen stellen, loslaten van de drang tot perfectie én controle, levenskoers verleggen.

Vanuit onze ervaring met de symboliek en de achterliggende oorzaken van ziekte, begeleiden wij je deskundig bij het opruimen van de bijbehorende mentale blokkades en belemmeringen. De oplossing ontstaat in je geest. Daar ruim je de ‘ziekmakende’ mentale oorzaken op en creëer je op zowel geestelijk als lichamelijk vlak de heling en daarmee je gezondheid.

Wil je fysiek en mentaal gezond zijn, of wil je meer informatie?
Neem contact met ons op.

  • Burn-out oplossen

    Al na enkele sessies ben je in staat om de oorzaken van je burn-out aan te pakken en je weer lekker te voelen.

  • Symboliek van ziekte

    Genezing is samenwerking van lichaam en geest. Kijk dus altijd naar de boodschap van de ziekte. Wat wil die je vertellen?