Vrij van trauma’s

Hoe heftig of schokkend je trauma ook is, wij helpen je met het verwerken van elk thema!
In 2 à 3 sessies ben je bevrijd van je trauma.

Uiterst effectief bij verwerking van:

Een trauma ontstaat wanneer je een schokkende gebeurtenis meemaakt, waar jij geen invloed op hebt. Je kunt je er niet aan onttrekken en wordt gedwongen om de pijnlijke situatie mee te maken. Het geeft je een machteloos gevoel. Na de gebeurtenis is het net alsof je leven compleet is veranderd. Situaties die eerst normaal voor je waren probeer je nu te ontlopen, omdat ze je keer op keer triggeren.

Er zijn twee soorten trauma’s:

1. Eenmalige traumatische ervaring is een acute, onverwachte en schokkende gebeurtenis. Bijvoorbeeld een traumatische bevalling, onverwacht overlijden, scheiding, ontslag, maar ook een ernstig auto-ongeluk of brand.

2. Herhalende of langdurige traumatische ervaringen zijn schokkende gebeurtenissen die zich hebben herhaald of langer hebben geduurd. Vaak is er sprake van een posttraumatisch stress stoornis (PTSS). Bijvoorbeeld bij seksueel misbruik, incest, huiselijk geweld of ernstige psychische en emotionele verwaarlozing.

Je voelt de permanente dreiging en angst voor herhaling van deze schokkende ervaring. De herinneringen aan het trauma dringen zich ongewild steeds weer aan je op. Je hebt een constant gevoel van 'op je hoede moeten zijn'. Alsof de alarmbellen blijven rinkelen en zeggen: "let op, dit kan zo weer gebeuren."

Je probeert alle herinneringen te ontlopen, daarom vermijdt je gesprekken, gedachten en gevoelens die horen bij het trauma. Je vermijdt ook mensen, plaatsen en activiteiten, die je herinneren aan de traumatische ervaringen. Het kan zijn dat je daardoor niet meer in staat bent om te werken, moeite hebt met het onderhouden van relaties en met dagelijkse bezigheden zoals inkopen doen. Je ziet je eigen toekomst somber in: “Dit is mijn lot en ik moet het mijn hele leven dragen.”

De spanningen die hier uit voortkomen veroorzaken:

 • slecht slapen met nachtmerries
 • woede-uitbarstingen of angstaanvallen
 • concentratieproblemen
 • overdreven alertheid en waakzaamheid
 • snel schrikken.

Helaas gaat een trauma met PTSS niet vanzelf weg en heelt de tijd niet alle wonden.

Onze oplossing
Wij helpen je op een effectieve, prettige en zorgvuldige wijze met de verwerking van je trauma. Het positieve resultaat is blijvend! De nare gevoelens en het trauma zijn daarmee echt voorgoed weg, zodat je jouw levensgeluk hervindt. Er ontstaat letterlijk het gevoel van vrijheid. Je krijgt eindelijk weer de ruimte om van je leven te genieten.

Werkwijze
In onze deskundige aanpak gebruiken we een aantal krachtige en uiterst effectieve technieken waaronder EMDR. We begeleiden je op een veilige en prettige manier door het verwerkingsproces heen. Je verwerkt in korte tijd de pijnlijke gebeurtenissen en neutraliseert de belastende herinneringen uit je verleden. De angstgevoelens en de machteloosheid worden er van af gehaald. Je kunt daarna zonder emotie aan de gebeurtenissen terugdenken, want de angst, emotionele pijn e.d. zijn definitief weg; en blijven ook weg!

Het resultaat
De belemmerde angst en emotionele pijn zijn volledig omgezet in: veiligheid, vrijheid, innerlijke rust en ruimte. Je merkt een forse toename van vertrouwen, plezier en levensgeluk. Daar word je blij van!

Nu durf je wel naar plekken te gaan die je eerst vermeed én je krijgt weer zin om:

 • activiteiten op te pakken,
 • te gaan werken,
 • de dagelijkse bezigheden uit te voeren,
 • contacten aan te gaan.

Tijdsduur en kosten
Meestal zijn 2 à 3 sessies nodig.
Een sessie duurt: 2 uur en kost € 140,-.
Jouw investering ligt daarmee tussen de: € 280,- en € 420,-.

Regio Cuijk-Boxmeer-Gennep-Venray-Uden-Den Bosch-Nijmegen-Groesbeek-Arnhem
Heb je hulp nodig bij de verwerking van een trauma / PTSS en woon je in de omgeving van Cuijk-Boxmeer-Gennep-Venray-Uden-Den Bosch-Nijmegen-Groesbeek-Arnhem? Bij ons vind je deskundige hulp en ondersteuning dicht bij huis. Woon je elders in Nederland, dan ben je uiteraard ook van harte welkom. Onze klanten komen uit alle windstreken.

Wil je vrij zijn van jouw trauma / PTSS?
Neem contact met ons op.

 • Traumatische bevalling

  In 1 à 2 sessies ben je helemaal bevrijd van de nare gevoelens en gedachten. Je hebt het echt een plekje gegeven. Met plezier en trots denk je terug aan de bevalling. Dat positieve gevoel is blijvend.

 • Incest & seksueel misbruik

  Ongeacht hoe lang je al met deze nare herinneringen rondloopt, of hoe heftig die angst ook is, met onze aanpak ben je in korte tijd bevrijd van je trauma. Dit gebeurt op een veilige en uiterst effectieve manier!

 

Reacties van klanten:

"Ik kan me de gebeurtenis bijna niet meer voor de geest halen en het raakt me helemaal niet meer."

"Verbazingwekkend dat dit zo goed werkt. Ik kan het bijna niet geloven."

“Het beklemmende gevoel in mijn buik is helemaal verdwenen, maar ook het verdriet is weg. Dit hield ik bij aanvang van de 1e sessie niet voor mogelijk.”