Maurice Smolders


 

Ik ben:
Mental coach en communicatietrainer, én in mijn roots: ingenieur Economische Bedrijfstechniek. Mijn missie is: het stimuleren en realiseren van persoonlijke groei en ontwikkeling van mens én organisatie.

Vanuit mijn specialisatie als NLP-coach, EMDR-coach en stress-/ burnout-coach, help ik je met het oplossen van stress-, angst-, fobie- en traumaklachten. Je leeftijd doet er niet toe, want ik help zowel volwassenen als kinderen, van 6 jaar tot 80+.

Wil je als leidinggevende of high-potential excelleren? Ik begeleid je in de ontwikkeling van jouw persoonlijk, inspirerend en bezielend leiderschap.

Heb je een organisatie vraagstuk? Ook daarmee help ik je graag, want dat is één van mijn favoriete bedrijfskundige onderwerpen. Ik reik je voor de thematiek binnen je teams, afdelingen en MT de best werkende oplossingen aan.

Mijn werkwijze:
Ik beschik over een sterk ontwikkelde intuïtie, die ik gebruik in combinatie met mijn ervaring en kennis. Daardoor weet ik direct welke dieperliggende oorzaak er achter je probleem schuil gaat én welke aanpak nodig is. Dit geldt voor elke coachvraag!

 Vervolgens gaan we direct aan de slag met de oplossing, waarmee snel en blijvend het gewenste resultaat wordt bereikt.

  • Het maakt daarbij niet uit of het gaat om: werkstress / burn-out, depressie, angsten & trauma’s, relatieproblemen of rouwverwerking. Je zit in korte tijd weer lekker in je vel en gaat volop genieten van je leven!
  • Bij de aanpak van leiderschapsvraagstukken merk je hoe je groeit in je ontwikkeling, en veel meer haalt uit jezelf, je eigen capaciteiten en mogelijkheden.

Mijn professionele achtergrond en werkveld:
Na mijn HTS-studie Economische Bedrijfstechniek was ik jarenlang werkzaam als: bedrijfskundige, consultant, projectleider en arbeidsanalist in reorganisatietrajecten en veranderingsprocessen binnen diverse organisaties.

De afgelopen 20 jaar coach, train en adviseer ik cliënten op werk- en privévlak. Dit is ontstaan vanuit mijn specialisatie in: NLP, EMDR, EFT, systemisch advies, bezielend leiderschap, en familie- en organisatieopstellingen. Ik ben opgeleid tot NLP-coach en NLP-trainer, EMDR-coach, familie- en organisatie-opsteller. Daarnaast heb ik mij verdiept in een groot aantal technieken voor persoonlijke ontwikkeling en mindfulness.

Mijn persoonlijke achtergrond:
Ik ben altijd al gefascineerd geweest door de enorme potentie en kracht van technieken voor persoonlijke groei. Zo vind ik het nog steeds prachtig om te zien hoe mensen zich in korte tijd enorm ontwikkelen en prestaties leveren die ze zelf nooit voor mogelijk hielden. Keer op keer maak ik dat in mijn sessies mee.

Daarnaast speelt mijn passie voor communicatie, motivatie en samenwerking een grote rol in mijn leven. Ik merkte al snel dat in de ene organisatie de projecten van een leien dakje gingen, omdat iedereen gemotiveerd aan dezelfde doelstellingen werkte, terwijl in andere organisaties alles doorspekt was met stroperigheid en daardoor de processen uiterst moeizaam verliepen.

 Tegelijkertijd zag ik hoe sommige collega’s tegen bepaalde ‘struikelblokken’ aanliepen. Ze hadden teveel: projecten, taken en deadlines, maar ook teveel ‘spoedklussen’ die op hun bordje werden gegooid. De te hoge werkdruk in combinatie met geen ‘nee’ kunnen zeggen en alles perfect willen doen, bleek in die situaties de ideale mix te zijn voor structurele werkstress, met als eindresultaat: een forse burn-out. Zo is mijn interesse ontstaan om werknemers én werkgevers te helpen om deze problematiek adequaat op te lossen.

Vanuit gedegen ervaring én zelfontwikkelde technieken heb ik een uiterst effectieve methode ontwikkeld waarmee burn-outklachten, maar ook andere klachten in korte tijd succesvol worden opgelost. Op mijn intensieve zoektocht naar werkzame oplossingen heb ik besloten om hier mijn levenswerk van te maken en mensen die vastlopen in hun werk of hun leven de noodzakelijke en vooral juiste hulp te bieden. Daarom is in 1999 Inspiratio Training & Coaching opgericht.

Sindsdien help ik cliënten met het oplossen van mentale en emotionele belemmeringen, ongeacht wat die inhouden. Dit gebeurt in korte en effectieve trajecten. Tijdens de sessies merk je zelf hoe jouw belemmeringen verdwijnen en je weer soepel terugkomt in je eigen energie. Je stapt daarna niet meer in je oude valkuilen, omdat je de oorzaken van jouw triggers hebt opgelost. Én heel belangrijk: je kiest je eigen koers, los van wat anderen van jou vinden, of over je zeggen. Je voelt dat jij helemaal jezelf mag zijn: ‘Ik ben goed zoals ik ben!’

De lijn doortrekkend naar de zakelijke kant: juist in werksituaties blijft voor elke leidinggevende de persoonlijke groei en ontwikkeling dè onderscheidende voorwaarde voor het behalen van succes óf het blijven steken in middelmatigheid, c.q. het creëren van weerstand. Hier is vaak nog een interessante winst te behalen, zeker als je echt wilt excelleren. Daarom heb ik vanuit mijn ervaringen en visie op leiderschapsontwikkeling de training én het coachtraject Bezielend leiderschap ontwikkeld. De principes die Anselm Grün zo treffend verwoordt, onderschrijven precies mijn opvattingen over leiding geven én de mensfactor binnen organisaties, die ik al decennialang koester en uitdraag.

Ik blijf mijzelf continu ontwikkelen en verdiepen in nieuwe onderwerpen. Momenteel gaat mijn interesse uit naar de relatie tussen lichaam en geest. Ik onderschrijf volledig de stelling ‘Gezondheid ontstaat in de geest’. Immers elke creatie, zowel gewenst als ongewenst ontstaat eerst in je geest. Wanneer je meester bent over je gedachten, dan kun je dit proces zo sturen dat het je alleen nog maar positieve ervaringen brengt.
Ik kijk naar de symboliek die achter de fysieke klachten schuil gaat. Het lichaam toont immers precies wat in de geest gebeurt. We lossen tijdens de sessies de mentale belemmeringen op. Je merkt dan hoe de lichaamsklachten afnemen c.q. verdwijnen. Denk hierbij aan rugpijn die ontstaat doordat bijvoorbeeld stress zich in je rug heeft vastgezet. Wanneer we de echte oorzaken van de stress oplossen, dan verdwijnen de rugklachten vanzelf en voelt je lichaam weer fit.

Inspireert mijn verhaal je en wil je weten wat ik voor jou persoonlijk óf voor je organisatie kan betekenen?
Neem vrijblijvend contact met mij op.