Training Bezielend leidinggeven

Verander van een manager in een bezielende leider

Door bezielend leiding te geven haal je het beste uit jouw mensen en uiteraard uit jezelf!
Ontwikkel op alle echelons:

 • passie
 • bezieling
 • enthousiasme
 • creativiteit.

Conventioneel leidinggeven resulteert in stroperigheid
Je doet als leiding­gevende je uiterste best om alle processen zo goed mogelijk te laten verlopen, en toch merk je dat er uit de mensen en de teams niet de gewenste resultaten komen. Vaak word je geleefd door de hectiek van de dag en bent continu bezig met korte-termijn-oplossingen voor de problemen binnen je afdeling en organisatie. 

De bedachte oplossingen werken maar deels of tijdelijk. Je mist het enthousiasme van de medewerkers; het lijkt alsof ze “met de handrem erop” hun werk verrichten en de processen langzaam stroperig worden. Je merkt dat resultaten trager tot stand komen en soms achterblijven, de bedrijfskosten stijgen en de winst neemt af. Dat is niet wat je wilt.

Met bezielend leiderschap haal je een hoger rendement
Kijk daarom bij de bedrijfsvoering verder dan alleen naar winst-maximalisatie en richt je juist ook op de bezieling in je organisatie. Een werknemer levert nog altijd het beste resultaat, wanneer hij zijn werk gepassioneerd en enthousiast doet. Wordt de bezieling organisatie-breed ingezet, dan treedt het sneeuwbaleffect op en ontstaat een hoger rendement met lange termijn effect.

Verander van een manager in een bezielende leider
Als leider-nieuwe-stijl wil je immers de mensen inspireren en mensgericht benaderen. Dat kan alleen door bezielend leiderschap te integreren in je eigen persoonlijke stijl van leiderschap. Daarmee keren de motivatie en het werkplezier terug in je organisatie. Je werknemers leveren dan gepassioneerd de gevraagde resultaten, die ook kwalitatief beter zijn; wat resulteert in een hoger bedrijfsrendement.

De primaire taak van een organisatie is dus: zorgen voor deze noodzakelijke bezieling en scheppen van het juiste klimaat hiervoor. Pas dan worden de doelstellingen van je organisatie makkelijker en sneller bereikt. De gewenste winstgevendheid volgt vanzelf.

Ontdek in de training bezielend leidinggeven hoe jij deze aspecten kunt toepassen en integreren in jouw persoonlijke stijl van leidinggeven. Dat betekent: de zakelijke en resultaatgerichte manier van leiding geven, inruilen voor bezielend en inspirerend leiderschap.

Het betekent voor jou:

 • de nieuwe vorm van leiderschap integreren in jezelf
 • mensgericht benaderen
 • inspireren
 • motivatie versterken
 • werkplezier creëren
 • medewerkers losweken uit vastgeroeste patronen.

Vanuit je eigen bezieling, creëer je een gezonde organisatie, waarin jouw mensen goed gedijen en met passie en plezier hun werk doen. Immers: "Een bezielende leider geeft zijn mensen vleugels."

Pas je dat consequent toe, dan resulteert dit in: meer tevreden interne en externe klanten, soepel lopende processen, meer omzet, lagere bedrijfskosten en hogere bedrijfsresultaten.

Training Bezielend Leidinggeven
Inspiratio biedt leidinggevenden de 3­­-daagse in-company training Bezielend Leidinggeven, waarin de volgende componenten zijn verwerkt:

 • Principes van bezielend en inspirerend leidinggeven
 • Zelfreflectie
 • Persoonlijke missie - verbinden met de bedrijfsmissie
 • Motivatie-verbetering door communicatie vanuit de kern
 • “In the flow” komen en blijven.

Het startpunt van de training is: de kern van de mens. Van daaruit werken wij naar de kern van de organisatie toe.

Op een heldere en verrassende manier worden de kennis en visies vanuit de praktijk aangereikt. Je wordt bewust, wat het effect is van jouw bezieling en communicatie op de omgeving en ontdekt hoe je die belangrijke tools gericht inzet. Aan de hand van inspirerende oefeningen en praktijkgerichte opdrachten maken wij je vertrouwd met bezielend leidinggeven. Je leert om dit in jouw stijl van leidinggeven te integreren.

Het is een training met ruime zelfanalyse, waarin inzichten en tools worden aangereikt, die elke directeur, manager, teamleider en projectleider als bezielende leider in zijn werk kan toepassen.

Individuele coaching
Wil je direct aan de slag? Dat kan!
Je kunt de training bezielend leiderschap volgen in individuele coachsessies, geheel op maat. Ze zijn exact afgestemd op jouw vraagstelling en behoeften. Lees meer >>>

Geïnteresseerd?
Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

Reacties van deelnemers:

“De zelfreflectie heeft mij veel waardevolle inzichten opgeleverd. Mijn medewerkers kunnen de mens achter de manager zien.”

“Ik heb nooit stil gestaan bij het nut van een persoonlijke missie, maar zie nu hoe belangrijk die is voor mijn sturing en rol in de organisatie. Ik ben letterlijk bij mijn eigen bezieling gekomen.”

“De handvatten voor motivatie zijn echt een eye-opener. Fenomenaal!”

“Ik was altijd meer manager dan leider. Ik ervaar nu de enorme meerwaarde van het bezielen van mijn mensen. De werkprocessen lopen gewoon veel soepeler en problemen zijn sneller opgelost.”