Burn-out oplossen

Je zit huilend in de auto, want je wilt je tranen en je kwetsbaarheid niet op je werk laten zien. Eigenlijk wil je uitschreeuwen: “Ik trek het niet meer!” Je voelt je mislukt en het is alsof jouw toekomstperspectief is afgepakt. Je krijgt het gevoel slachtoffer te zijn van de omstandigheden. Niets is nog zeker en je twijfelt continu aan wie je bent en wat je wilt. Het zelfvertrouwen is weg.  “Hoe moet ik in hemelsnaam verder met mijn leven?”

Op de raarste momenten voel je paniek en angst. Een chronisch slaaptekort bemoeilijkt het geestelijk en lichamelijk herstel. Als je terugkijkt, merk je een jarenlang streven naar bevestiging en erkenning,  die je onvoldoende hebt gekregen. Bovendien heb jij je altijd aangepast en niet zo geleefd zoals je eigenlijk wilde. Je wilt immers voldoening en plezier in je werk met waardering van je omgeving, maar dat is er niet meer.

Oorzaak is chronische stress
De oorzaak van een burn-out is langdurige, vaak werk-gerelateerde stress. Die ontstaat doordat je structureel: 

 • je werkelijke behoeften negeert
 • te weinig / of geen grenzen en prioriteiten stelt
 • laat beïnvloeden door wat ‘de mensen’ (familie, vrienden, collega’s en buren) van je vinden.

Het doel van een burn-out
Een burn-out is een ingrijpend signaal voor heroriëntatie in je leven. Die dwingt je om in contact te komen met jezelf en brengt een noodzakelijke bewustzijnsverandering op gang. Het is een unieke kans om je leven een andere, betere richting te geven. Dat is het doel!
Je lichaam dwingt je letterlijk om te luisteren, of je het wilt of niet. Daarom is het belangrijk om hier ook echt naar te luisteren. Het herstelproces is immers niet vanuit je hoofd te beheersen en controleren.

Investeren in jezelf
Het herstelproces van de burn-out start pas op het moment dat jij jezelf bewust de toestemming geeft om te investeren in jezelf. Dat houdt in:

 • Goed voor jezelf zorgen
 • Je basisbehoeften vervullen
 • Voldoende rust nemen en ontspannen
 • Alles wat negatieve energie oproept vermijden
 • Je levensstijl zo stressvrij mogelijk maken
 • En vooral GOED luisteren naar je lichaam!

Wie ben ik, wat wil ik en wat houdt me tegen?
Wanneer je weer wat bent bijgetankt en je accu hebt opgeladen, wordt het belangrijk om te ontdekken:

 • Wie je bent
 • Wat je wilt in het leven
 • Wat je tegenhoudt.

Centraal staat de behoefte aan een zinvolle levensbesteding met tevredenheid over jezelf en je leven. Die ontstaat wanneer je geleid wordt door je:

 • Passie
 • Intuïtie

Vaak komt dan ook de vraag: “Terugkeren in mijn oude beroep, of heroriënteren op iets nieuws?”

Ben je nog steeds gepassioneerd door je huidige baan, dan is het noodzakelijk om die anders aan te pakken:

 • Je prioriteiten bijstellen
 • Je eigen grenzen respecteren en die ook duidelijk aan de omgeving aangeven en bewaken.

Wil jij je heroriënteren op een nieuwe werkrichting? Volg dan je hart en intuïtie, in plaats van de ambitie van je verstand. Doe je dat niet, dan stoot je geheid opnieuw je hoofd en ga je over X-tijd weer burn-out.

De oplossing bij een burnout
Als ervaringsdeskundigen weten wij precies wat je doormaakt én waar je behoefte aan hebt. Stap 1 van de oplossing is: je helpen met het ont-stressen. Dit doen we op een rustige en energie gevende manier, waarbij je jezelf terugvindt en herontdekt.

Wij laten je ontdekken: wie je bent, wat je wilt en wat je tegenhoudt. Vervolgens helpen we je met het opruimen en omzetten van de belemmerende overtuigingen en gedachten. Dit zijn immers de chronische stress-factoren die jouw burnout hebben veroorzaakt en die je tegenhouden in wie je bent.

We begeleiden je bij de terugkeer naar je huidige baan. We helpen je met bijstelling van de prioriteiten en leren je hoe je heel eenvoudig en effectief je grenzen bewaakt, zonder er over heen te gaan.
Wanneer je liever een nieuwe werkrichting in wilt slaan, gaan we vanuit jouw passie je droombaan creëren.

Kort effectief traject
Vaak wordt gedacht dat voor herstellen van een burnout een intensief langdurig begeleidingstraject nodig is. Het tegendeel is waar. Met onze aanpak hebben we in de 1e sessie de oorzaken van jouw burn-out boven tafel en starten direct met oplossen van deze oorzaken. Al na enkele sessies voel jij je aanmerkelijk rustiger. Je beschikt over meer energie en kunt met de situaties makkelijker omgaan.

Na 6 sessies heb je het merendeel van de chronische stressfactoren opgeruimd en omgezet in positieve overtuigingen en gedachten. Dit levert je extra energie, plezier en levensgeluk. En dat is blijvend!

Natuurlijk begeleiden we je ook bij de vervolgstappen van re-integratie of heroriëntatie, en kun je bij ons terecht voor periodieke ondersteuning of hulpvragen, als dat nodig is.

Kosten / vergoeding
De intake is gratis. Daarin bepalen we precies wat je nodig hebt.

De kosten voor de burn-outbehandeling worden meestal betaald  door je werkgever. Wij maken vooraf een offerte voor je werkgever, met het zakelijke tarief van € 120,- per uur, exclusief BTW.

Stel het traject loopt niet via je werkgever en je wilt zelf de kosten betalen, dan geldt het particuliere tarief van € 65,- per uur. (Dit is inclusief BTW).
Een sessie duurt: 2 uur en kost € 130,-
In de meeste gevallen zijn 6 sessies nodig.
Jouw investering bedraagt daarmee: € 780,-

Regio Cuijk-Boxmeer-Gennep-Venray-Uden-Den Bosch-Nijmegen-Groesbeek-Arnhem
Heb je last van stressklachten of een burn-out en woon je in de regio Cuijk-Boxmeer-Gennep-Venray-Uden-Den Bosch-Nijmegen-Groesbeek-Arnhem? Bij ons vind je deskundige hulp en ondersteuning dicht bij huis. Woon je elders in Nederland, dan ben je uiteraard ook van harte welkom. Onze klanten komen uit alle windstreken.

Wil je van je burn-out af, en weer lekker in je vel zitten?
Neem contact met ons op.

 

Reacties van klanten:

“Ik had niet gedacht dat ik na de burnout me zo snel weer beter zou voelen. Bedankt!”

“Het gaat prima met me. Ik heb weer veel meer energie en kan meer aan.”

“Ik heb een heel ander gevoel om mij heen. Die jas is uit. Ik heb er geen last meer van. Heerlijk!”

“Niet alleen het ‘Nee zeggen’ gaat me goed af, maar mijn collega’s accepteren dat ook.”

“Het maakt me niet meer uit wat de omgeving van mij vindt. Ik mag gewoon mezelf zijn.”