Hulp voor je kind bij rouwverwerking

Oma, ik mis je!
Je dochter heeft al een tijd veel verdriet over het plotselinge overlijden van oma. Ze zegt vaak: “Ik vind het zo zielig voor oma dat ze niet meer leeft. Nou kan ze nooit meer met ons mee op vakantie. Misschien is ze wel heel erg eenzaam daar, zonder opa en zonder ons. Ik wou dat ik kon toveren, dan toverde ik oma weer levend en zou ik samen met opa wel 100 cup cakejes bakken en vragen of we een feestje mogen houden in de tuin.”

Soms merk je dat je dochter af en toe nog zachtjes tegen oma praat, haar vertelt wat ze vandaag allemaal op school heeft geleerd, of aan oma vragen stelt waar ze geen antwoord op terugkrijgt.

Afscheid van mijn broertje
Maar hoe is het voor je kind als het gaat om een overleden broertje of zusje? Zo’n afscheid voelt nog heftiger. Niet alleen het verlies moet worden verwerkt, maar het betekent ook wennen aan de grote veranderingen binnen het gezin: de lege slaapkamer waar het bed en alle spulletjes nog in staan, zijn lege stoel aan de eettafel en het gemis van een speelkameraadje in huis.

Je kind worstelt met gedachten:

  • “Mijn oudste broer was altijd mijn voorbeeld. Nou ben ik ineens de oudste, dat is raar.”
  • “Ik durf niet meer blij te zijn, want als hij dat ziet, wordt hij vast boos.”
  • “Waarom heeft iedereen het alleen maar over hem en niet meer over mij?”

Hoe ondersteun ik mijn kind?
De manier waarop je kind een overlijden beleeft, kan heel verschillend zijn. Het ene kind is verdrietig en stelt veel vragen, terwijl het andere kind helemaal geen emoties toont, maar in plaats daarvan slechte schoolprestaties levert.

Als ouder vraag je jezelf af of je er goed aan doet om je kind zoveel mogelijk bij alle aspecten te betrekken of juist niet.

Je hebt zelf belangrijke vragen zoals:

  • “Mijn zoontje stelt moeilijke vragen over dood gaan, waar ik geen antwoord op heb. Wat moet ik hem vertellen?”
  • “Sinds haar vader dood is, toont mijn dochter geen enkele emotie. Wat gaat er in haar hoofdje om?”
  • “Mijn kinderen hebben nog vragen die zij aan hun overleden moeder willen stellen. Hoe krijg ik die beantwoord?”
  • “Kan het zijn dat opa af en toe bij onze kinderen op de slaapkamer komt? En waarom doet hij dat?”

Het is voor jou moeilijk in te schatten, hoe je zo goed mogelijk je kind in het rouwproces kunt ondersteunen. Je zoekt deskundige hulp en wilt de juiste handvatten. Ik (Marieke) bied je die.

Hulp voor je kind bij rouwverwerking
In slechts één readingsessie krijg je antwoord op je prangende vragen én ontdekt wat er in je kind omgaat. Je krijgt van mij de handvatten en adviezen hoe je hem of haar het beste kunt begeleiden.

In een vervolgsessie help ik je kind met het verwerken van het verdriet. Ik weet én zie exact wat er nodig is om je kind emotioneel in balans te krijgen, zodat het kan genieten van de leuke dingen die er thuis zijn en weer zorgeloos naar school gaat.

Werkwijze
Ik ben de verbindende schakel tussen je kind en de overleden dierbare. In die vorm geef ik je inzicht in de totale emotionele gebeurtenis en ‘lees’ de specifieke behoeften van je kind. Tegelijkertijd ben ik afgestemd op de overledene, om ook vanaf die kant de belangrijke informatie aan jou en je kind door te geven. Dit is essentieel voor de noodzakelijke verwerking van de rouw.

Vanuit mijn helder voelende gave communiceer ik met de overleden dierbare. Ik start  met het benoemen van een aantal persoonlijke details van die persoon, waarin je diegene meteen herkent.
Vervolgens koppel ik de antwoorden met de aanvullende informatie van de overledene terug naar jou. Vaak heeft de dierbare nog een mooie en belangrijke boodschap, die zeer krachtig en ondersteunend werkt om jullie eigen leven weer op te pakken.

Tijdsduur en kosten
Een sessie duurt: 1 uur.
De kosten per sessie: € 70,-
1 à 2 sessies zijn meestal voldoende.
Je investering ligt daarmee tussen de € 70,-  en € 140,-

Regio Cuijk-Boxmeer-Gennep-Venray-Uden-Den Bosch-Nijmegen-Groesbeek-Arnhem
Heb je hulp nodig bij rouw- en verliesbegeleiding en woon je in de regio Cuijk-Boxmeer-Gennep-Venray-Uden-Den Bosch-Nijmegen-Groesbeek-Arnhem? Bij ons vind je deskundige hulp en ondersteuning dicht bij huis. Woon je elders in Nederland, dan ben je uiteraard ook van harte welkom. Onze klanten komen uit alle windstreken.

Wil je dat je kind weer lekker in zijn vel zit?
Neem contact met ons op.

 

Reacties van klanten:

“Wat een mooie en bijzondere ervaring om mijn moeder zo dichtbij te voelen, terwijl ze er fysiek niet meer is.”

“Ik ben blij met de antwoorden van mijn overleden dochtertje. Mijn schuldgevoel is weg. Nu is er eindelijk rust in mijn hoofd.”

“Mijn zoontje zei thuis tegen mij: mama ik vond het grappig wat Marieke allemaal van papa wist, zonder hem ooit te hebben gezien.”