Hulp bij verlies- en rouwverwerking - communiceren met overleden dierbaren


Kon ik nog maar even bij je zijn……..

Vanmorgen ben ik voor het eerst weer naar jouw huis gereden. Het is er niet eerder van gekomen, omdat ik het te druk had met het regelen van een heel mooi afscheid voor jou. Als ik de sleutel omdraai in het slot van de voordeur, krijg ik een apart gevoel. Precies twee weken geleden op deze dag leefde je nog en de volgende dag stond plotseling de wereld voor mij compleet stil. Wie had dat gedacht: “Zo’n levenslustige vrouw volkomen onverwacht overleden.”

Meestal deed jij de deur enthousiast open omdat je het altijd fijn vond als ik een dagje bij je kwam. Vandaag is dat heel anders. Ik doe de deur open en kom in de gang waar niemand staat, maar nog wel al jouw jassen aan de kapstok hangen.
Eenmaal binnen ga ik aan de eettafel zitten. We zaten daar vaak met zijn tweetjes tegenover elkaar. Dan startten we de dag altijd met een kopje koffie en kletsten over van alles en nog wat. Vandaag zit ik helemaal alleen aan dezelfde tafel in een stil huis waar alles van jou nog staat en hangt, net alsof je straks weer thuis kan komen.

In de keuken zet ik koffie, want dat had ik ook gedaan als jij er nog was geweest. Ook dit keer kies ik uit je verzameling een leuk kopje om uit te drinken. Eenmaal weer aan tafel komen al de herinneringen aan jou naar boven, maar ook de heftige emoties. Zo in mijn eentje in jouw huis merk ik dat ik je enorm mis.

Ik besef dat ik vol zit met vragen waar alleen jij de antwoorden op weet, maar die je mij niet meer kan geven. Vragen zoals: “Ik was niet bij je toen je overleed, heb je mij gemist? Ben je rustig overgegaan of had je veel pijn? Heb ik wel vaak genoeg tegen je gezegd dat ik van je hou?”
Misschien heb je voor mij nog een belangrijke boodschap, waarmee ik de draad van mijn leven weer kan oppakken.

Vaak denk ik: “Waren we in het voorjaar nou maar wél samen een weekje op vakantie gegaan.” Ik voel mij daarover heel schuldig, omdat ik toen tegen je zei dat “Ik het te druk had.”  Ik merk nu steeds dat ik heel nieuwsgierig ben naar jouw levensverhalen en de antwoorden op mijn vragen.
Kon ik nog maar even bij je zijn……..

Onbeantwoorde vragen en onverwerkte emoties
Het is altijd een verdrietig moment als iemand in je omgeving overlijdt. Soms blijf je als nabestaande zitten met onbeantwoorde vragen, schuldgevoelens of onverwerkte emoties. Je kunt de tijd niet meer terugdraaien, maar in je hoofd doe je dat wel door de onverwachte gebeurtenis in details te blijven herbeleven. Je gaat na wat je achteraf gezien beter of anders had kunnen doen. Daarbij zit je hoofd vol met vragen en krijg je bepaalde zaken niet helder of opgelost, omdat de persoon uit je leven is verdwenen.

Soms loop je vast en ontstaan er depressieve gevoelens, waardoor je het even niet meer ziet zitten. Dat is heel begrijpelijk.
Gelukkig zorgt onze deskundige hulp er voor dat je zowel op emotioneel als mentaal vlak weer goed in balans komt.

Hulp bij verlies- en rouwverwerking – communiceren met overleden dierbaren
Ik help je met het verwerken van je verlies- en rouwgevoelens. Je hoeft dus niet meer met onbeantwoorde vragen of schuldgevoelens te blijven rondlopen. Ik doe dat in de vorm van een reading, waarin ik contact maak met jouw overleden dierbare. Het maakt daarbij niet uit of diegene kort geleden of jaren terug is overleden. In de reading doorloop je jouw verwerkingsproces van verlies en rouw. Je merkt, doordat alles nu is opgelost, je rust en ruimte in je hoofd krijgt.

Werkwijze reading – ik maak de brug tussen de overledene en jou
Vanuit mijn helder voelende gave maak ik de verbinding tussen de overledene en jou. Ik creëer als het ware een brug waarover jouw gesprek met diegene weer door kan gaan. Dan start ik de communicatie door een aantal persoonlijke kenmerken van hem of haar te benoemen. Je zult merken dat ik precies de woordkeuzes gebruik waarin jij je dierbare meteen herkent. Het voelt als: “We zijn weer even samen.”

Ik ‘hoor’ en voel precies wat de overledene je te vertellen heeft en geef dat aan jou door. Dat geldt ook voor alle antwoorden die de dierbare op jouw vragen heeft. In deze interactieve vorm van communicatie tussen jullie beiden worden alle onuitgesproken woorden, gedachten en wensen alsnog uitgesproken, en alle onafgewerkte zaken alsnog afgewerkt.

Hierdoor ben je nu wel in staat om het verlies een speciale plek in je leven te geven, want alles is voor jou op een hele mooie en zuivere wijze afgerond.

Tijdsduur en kosten
Een readingsessie duurt: 1 à 1,5 uur.
De kosten per uur zijn: € 70,-.
Je investering ligt daarmee tussen de: € 70,-  en € 105,-.

Regio Cuijk-Boxmeer-Gennep-Venray-Uden-Den Bosch-Nijmegen-Groesbeek-Arnhem
Heb je hulp nodig bij rouw- en verliesbegeleiding en woon je in de regio Cuijk-Boxmeer-Gennep-Venray-Uden-Den Bosch-Nijmegen-Groesbeek-Arnhem? Bij ons vind je deskundige hulp en ondersteuning dicht bij huis. Woon je elders in Nederland, dan ben je uiteraard ook van harte welkom. Onze klanten komen uit alle windstreken.

Telefonische reading
Je kunt ook kiezen voor een telefonische reading. Dit is handig als je verder weg woont, of niet de mogelijkheid hebt om naar onze praktijk te komen.
Lees meer >>>

Zoek je hulp bij verlies en rouwverwerking?
Neem contact met ons op.

 

Reacties van klanten:

Bedankt nog voor de mooie reading vorige week. Ik voelde mij al maanden schuldig omdat ik mijn vader niet goed kon reanimeren en heb gedacht dat hij daardoor overleden was. Je hebt mij bevestigd dat hij al overleden was toen ik hem in huis vond. Het is een pak van mijn hart en ik heb mijn schuldgevoel nu losgelaten.

Fijn dat ik al binnen één week bij je terecht kon, want ik zat er aardig doorheen. Mijn vrouw is na een heel kort ziekbed overleden. Als weduwnaar zonder kinderen kon ik met niemand over mijn gevoelens praten. Ik ben je eeuwig dankbaar voor alles wat je voor ons hebt gedaan.