Eindelijk van mijn schaamtegevoel af!

  • In 1 à 2 sessies helpen wij je van het schaamte gevoel af.
  • Je bent helemaal jezelf!
  • Je vindt jezelf de moeite waard.
    (Het maakt je niet meer uit wat een ander van je vindt.)

Wat is schaamte?
Schaamte is een gevoel dat samenhangt met afkeuring. Dit wordt enerzijds gevoed door de gedachte: “Wat vindt een ander van mij?” We schamen ons als we iets doen wat ‘niet hoort’, want: “dan kan ik worden afgekeurd door ‘de ander’ of door ‘de groep’. En dat wil ik niet!” Anderzijds keuren we onszelf vaak af, want we vinden dat we dunner, spontaner, knapper, succesvoller of slimmer moeten zijn. Veel vrouwen schamen zich voor hun lichaam. Bij sommige mensen komt een schaamtegevoel naar boven als ze aan het woord zijn. In een vergadering durven ze bijna niets te zeggen, krijgen een rood hoofd, of twijfelen over hun woordkeuze. “Hoe zal ik het gaan zeggen?“

De basis voor de schaamte bestaat vaak uit ‘een geheim’ dat we met ons meedragen en waar we niet over willen praten. Je zegt niet gauw tegen je leidinggevende dat je onzeker bent, of dat je ontevreden bent over de stand van je oren.

  • “Ik schaam me voor mijn overspannenheid / depressie / burn-out.”
  • “Ik ben al een jaar werkloos en vertel het niemand in mijn omgeving.”
  • “Ik schaam me nog steeds dat ik voor abortus heb gekozen.”

Oorzaak ligt meestal in de jeugd
Opvoeding speelt een grote rol in de ontwikkeling van schaamte. Iemand die in zijn jeugd van zijn ouders weinig positieve feedback kreeg, is vaak onzeker en sneller bang om buiten de groep te vallen. Diegene voelt zich in gezelschap bijna nooit 100 % op zijn gemak en vraagt zich voortdurend af wat anderen van hem of haar denken.

  • “Ik vind het doodeng om bij een groepje te gaan staan en iets te zeggen.”
  • “Ik durf in een vergadering mijn vinger niet op te steken.”

Schaamtegevoel komt voort uit de overtuiging “dat je niet goed genoeg bent.” Dit maakt je angstig en onzeker.

De oplossing: Wij helpen je bij het opruimen van die belemmerende overtuiging, de angst en de onzekerheid. Dankzij onze uiterst effectieve en krachtige technieken lukt dit in slechts 1 à 2 sessies. Je merkt zelf dat de schaamtegevoelens daadwerkelijk weg zijn en definitief wegblijven.

Met als resultaat: je mag (weer) helemaal jezelf zijn en je vindt jezelf echt de moeite waard. Wat een ander van jou vindt maakt je niet meer uit, want jij bent nu degene die je diep van binnen echt bent. Je merkt direct hoe gelukkig je daar van wordt.

Tijdsduur en kosten
In de meeste gevallen zijn tussen de 1 en 2 sessie(s) nodig.
Een sessie duurt: 2 uur en kost € 140,-
Jouw investering ligt daarmee tussen de: € 140,- en € 280,-

Geïnteresseerd?    
Neem contact met ons op.