Deskundige hulp bij faalangst en onzekerheid


Wil je van jouw onzekerheid of faalangst af?
In 2 à 3 sessies is je probleem opgelost. Jouw angst en twijfel zijn omgezet in zelfvertrouwen en zekerheid! Je bent zeker van jezelf in elke situatie!
Dit geeft je energie, daadkracht en vooral plezier!

Nu leg je de lat nog hoog. Heel hoog!
Je wilt alles perfect doen, want dat moet. En toch merk je een vorm van knagende twijfel: “Maak ik wel de juiste keuze? Is het goed om dit zo te doen? Is het niet beter als ik …..? Kan ik dit wel?”

Je voegt bij het voorbereiden van een project steeds weer extra activiteiten toe om op ‘save’ te gaan. Om zeker te zijn dat echt alles er in zit.
Een verslag blijf je nakijken en corrigeren, want je mag géén fouten maken, het moet goed zijn! Het liefst perfect. Daardoor ben je met je werkzaamheden veel langer bezig dan nodig is.

Op de achtergrond voel je de angst voor kritiek én ben je bang om fouten te maken. Maar die wil je nou juist voorkomen, dus zet je jezelf onder druk met de overtuiging: “Ik moet de lat hoog leggen, want het is nooit goed genoeg.”

Uitstelgedrag
De tegenhanger van deze grenzeloze perfectie is: het uitstellen of gewoonweg niet aan die ‘moeilijke of lastige’ klus beginnen, want: "het lukt toch niet. Het heeft toch geen zin." 
In gedachten breek je zo jouw talenten, kennis en vaardigheden af. Daardoor kun je ze niet optimaal inzetten in je werk, bij presentaties of tijdens je studie. Jouw unieke kwaliteiten komen niet tot zijn recht. Het is zonde dat je jezelf zo tekort doet.

Ooit begon je met twijfelen aan jezelf
En misschien weet je nog, toen je klein was. Dat je niet begreep waarom er zo’n druk op je lag. Je voelde je continu bekeken. Ook als tiener voelde je jezelf onzeker, want de leraren en mensen om je heen hadden bepaalde verwachtingen van je én een mening over je. En je dacht “ik houd mijn mond maar en pas mij aan.”
Het voelde steeds alsof je van de omgeving, iemand moest zijn die je niet bent. Daardoor wilde je niet meer jezelf zijn en verstopte je achter de façade van perfectie en dook je in de twijfels over jezelf.

In je hoofd hoor je op de achtergrond nog steeds de gedachten die jou telkens bekritiseren:

 • “Wat vinden de anderen van mij?”
 • "Doe ik het wel goed?"
 • "Ik kan het toch niet."
 • "Een ander kan het veel beter en is veel beter."

De boodschap van je faalangst
Wanneer de twijfel doorschiet naar faalangst, gaan de beperkende gedachten nog een stap verder. Ze zeggen tegen je:

 • “Je mag geen fouten maken, want dat is het ergste wat kan gebeuren. Dan ga je af!”
 • “Het heeft toch geen zin om dit te doen, want het is te moeilijk voor je. Je kunt het niet.”
 • “Hou maar op. Wat je ook probeert, het gaat je toch nooit lukken.”

De oorzaak bestaat uit oude negatieve ervaringen
Onzekerheid en faalangst worden altijd veroorzaakt door oude negatieve ervaringen. Ze uiten forse kritiek op jou in de vorm van destructieve gedachten. Die zijn meestal in de jeugd ontstaan, waarschijnlijk tijdens je opvoeding of op school. Ze vormen de ‘fundering’ waarop de nieuwe situaties met faalangst zich blijven stapelen. Op een bepaald moment is de angst zo groot geworden, dat die je te zwaar belast in je functioneren én je er definitief van af wilt.

Onze deskundige hulp biedt jou de juiste oplossing
Met behulp van onze deskundige en krachtige aanpak ruim je in zéér korte tijd de hinderlijke gevoelens en beperkende gedachten van jouw vroegere negatieve ervaringen op. De gevoelens van onzekerheid en faalangst verdwijnen daarmee volledig, als sneeuw voor de zon. Het bijzondere is dat ze ook in de huidige en toekomstige situaties weg zijn én wegblijven! Je hebt er nooit meer last van.

Ze zijn vervangen door een geheel nieuw gevoel van zelfverzekerdheid en zelfvertrouwen. Je zult merken dat je daarmee enorm geniet van je leven en weer plezier hebt in je werk en studie, maar ook in privé klussen.

Je nieuwe gedachten, overtuigingen en gevoelens zijn dan:

 • “Het lukt mij, dat weet ik zeker!”
 • “Ik kan het en dat voel ik ook diep van binnen!”
 • “Ik ben zeker van mijzelf en ga het doen!"
 • “Wat er ook gebeurt, ik vertrouw volledig op mijzelf.”
 • “Ik vind het leuk om een pittige klus en uitdaging aan te pakken.”

Tijdsduur en kosten
In de meeste gevallen zijn 2 à 3 sessies nodig.
Een sessie duurt: 2 uur en kost € 140,-
Jouw investering ligt daarmee tussen de: € 280,- en € 420,-

In de 1e sessie merk je al direct een toename van zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid.

Wil jij zelfverzekerd en vol vertrouwen in het leven staan?
Neem contact met ons op. Wij helpen je graag!


Regio Cuijk-Boxmeer-Gennep-Venray-Uden-Den Bosch-Nijmegen-Groesbeek-Arnhem

Heb je last van faalangst of onzekerheid en woon je in de regio Cuijk-Boxmeer-Gennep-Venray-Uden-Den Bosch-Nijmegen-Groesbeek-Arnhem? Bij ons vind je deskundige hulp en ondersteuning dicht bij huis. Woon je elders in Nederland, dan ben je uiteraard ook van harte welkom. Onze klanten komen uit alle windstreken.

 

Reacties van klanten:

"Verbluffend zo goed als de sessies mij hebben geholpen. Ik kan het nu soms nog niet geloven. Het een na het ander heb ik afgerond. Ik sta er dan ook even bij stil om ervan te genieten en ervan bewust te zijn dat ik het wel degelijk kan. Dat komt mijn zelfvertrouwen ook weer ten goede."
Bart